Köpeklerde Anne Davranışı Sorunları ​
.
اطلاعات کاربری
درباره ما
خبرنامه
en son içerik آخرین مطالب
لینکستان
دیگر موارد
آمار وب سایت

 

Köpeklerde Anne Davranışı Sorunları
 
 
 
Anne Davranış Sorunları Nelerdir?
 
Dişi köpekler genellikle yerleşik bir annelik içgüdüsüne sahiptir ve yavruları doğduğunda tam olarak ne yapacaklarını bilirler. Bununla birlikte, bazen köpeğiniz yavruları doğduktan sonra ne yapacağını bilemez ve onlara bakmayı veya emzirmeyi daha az umursayabilir. Öte yandan, köpeğiniz, kendisine ait olmayan yavrulara bakmaya ve onları beslemeye çalıştığı noktaya kadar aşırı derecede annelik yapıyor olabilir. Kendi yavruları olabilir veya olmayabilir ve hatta doldurulmuş hayvanları kendi yavrularıymış gibi koruyabilir ve temizleyebilir. Kalıtsal bir hastalık değildir ve herhangi bir köpek cinsinde olabilir. Bu bozuklukların, bir insan annenin doğum sonrası depresyonu geçirmesine benzer şekilde doğumdan sonra köpeğinizde meydana gelen bazı kimyasal dengesizliklerden kaynaklandığı düşünülmektedir.
 
Dişi köpeklerde annelik davranışı sorunları, hem annelik davranışı eksikliğini (annelik) hem de kendi veya başka köpek yavrularına aşırı annelik yapmayı içerir. Köpek yavrulara bakmazsa ve onlara bakmazsa, bu davranış sorunları tehlikeli olabilir.
 
Köpeklerde Anne Davranışı Sorunlarının Belirtileri
 
Semptomlar, her tür anne davranış problemi için farklıdır.
 
Anne Davranışı Eksikliği
 
Yavrularını temizlemez
Yavrularını hemen ve sık sık terk etmek
Yavrularını emzirmesine izin vermeyecek
Yetersiz yavru bakımı
Yavrularını diğerlerinden korumaz
Yavrularına saldırmak
Yavruları öldürmek (özellikle insanlar tarafından ağırlaştırılmışsa)
 
  Aşırı Annelik Davranışı
 
Kendisinden olmayan yavruları almaya çalışır
Diğer köpeklerin yavrularını emzirmeye çalışmak
Kendisine ait olmayan ve annenin sahiplenmesine izin vermeyecek gardiyan yavruları
Kendisine ait olmayan doldurulmuş hayvanları veya köpek yavrularını temizlemek
Gardiyanlar, sanki kendi yavrularıymış gibi doldurulmuş hayvanları ve diğer nesneleri
 
  Türler
 
Anne Davranışı Eksikliği, yavrularına bakmayan köpekleri içerir.
 
Aşırı Annelik Davranışı, diğer köpeklerin yavrularına bakmaya ve onları beslemeye çalışan yavruları olmayan dişi köpekleri içerir.
 
Köpeklerde Anne Davranışı Sorunlarının Nedenleri
 
Çoğu zaman bu bozuklukların birinden bir hormon dengesizliği sorumludur, ancak bu davranışlara neden olabilecek başka nedenler de vardır.
 
  Anne Davranışı Eksikliği
 
- Stres veya Korku
 
Bazen köpeğiniz çok fazla stres yaşar veya bebeklerini beslemeyeceğinden korkar ve hatta onlara saldırabilir. Yeni annenize ve yavrularına diğerlerinden uzakta olmaları için güzel ve sessiz bir yer vermeniz önemlidir.
 
- Annenin Hastalığı
 
Yeni anneniz hastaysa veya çok acı çekiyorsa, yavru köpeklere bakmak istemeyebilir ve onları emzirmek veya temizlemek istemeyebilir. Köpeğiniz kendini daha iyi hissedene kadar yavrulara kendiniz bakmanız gerekebilir. Ne yapmanız gerektiğini belirlemek için hemen veterinerinize başvurun.
 
- Köpek Sağlığı
 
Hasta veya sakat yavrulara sahip olmak, köpeğinizin onları reddetmesine neden olabilir. Sağlıklı yavrulara odaklanmak ve hasta olanı ölüme terk etmek ya da kendisi öldürmek onların doğal içgüdüsüdür. Bunun olduğunu görürseniz, veterinerinizden biraz yardım alarak yavru köpeğin bakımını kolayca kendiniz yapabilirsiniz.
 
- Sezaryen
 
Köpeğinizin sezaryen olması gerekiyorsa, yavruları hakkında karışık duygulara sahip olması muhtemeldir. Normal bir doğum sırasında anne, ona yavrularına bakma dürtüsü veren hormonları artıran oksitosin üretir. Köpeğiniz sezaryen alırsa, onu anneliğe itmeye yardımcı olan bu hormon desteğini alamayacaktır.
 
- İlk Çöp
 
Köpeğiniz ilk yavrularını doğuruyorsa, korkmuş veya bunalmış olabilir; Ne yapacağını bilmemek. Emzirmeye teşvik ederek ve yumuşak, olumlu bir tonda konuşarak ona yardım etmeye çalışabilirsiniz. Hala emzirmiyorsa veya agresifleşiyorsa, onları beslemeniz ve onlara kendiniz bakmanız en iyisidir. Bazı süt takviyeleri almak için veterinerinizle konuşun.
 
- çok fazla köpek yavrusu
 
Bazen annenin ilgilenmesi gereken çok fazla şey vardır ve biraz yardıma ihtiyacı vardır. Biraz ek süt alın ve görevlerinde ona yardımcı olun. Normal inek sütü kullanmayın. Yavruları beslemek için özel olarak yapılmış süt olmalıdır.
 
  Aşırı Annelik Davranışı
 
- hormonlar
 
Köpeğiniz başka köpeklerin yavrularını çalıp onları beslemeye ve temizlemeye çalışıyorsa bu progesteron artışına bağlı hormonal bir sorundur. Bu genellikle yavruları olmayan ve kızışmış veya yanlış bir hamilelik yaşayan dişi köpeklerde görülür. Köpeğiniz yalancı bir hamilelik yaşarken köpeğinizi yavrulardan ve annelerinden ayırmak en iyisidir. Bu tür davranışlar, alfa annelerinin büyük yavruları olduğu ve türlerin hayatta kalmasını sağlamak için diğer köpeklere annelik etmeleri için ihtiyaç duydukları vahşi doğada yararlı olabilirdi.
  Köpeğinizi yetiştirmeyi planlamıyorsanız, onu mümkün olan en kısa sürede kısırlaştırmanız önemlidir.
Köpeklerde Anne Davranış Sorunlarının Teşhisi
 
Köpeğinizin tıbbi geçmişini ve ziyaretinizin sebebini verdikten sonra, veteriner fizik muayene yapacaktır. Veterineriniz, anne davranış probleminin tıbbi nedenlerini ekarte etmek için bir CBC ve idrar tahlili de yapabilir. Kısırlaştırılmamışlarsa vajinal sitoloji yapabilirler.
 
Köpeklerde Anne Davranışı Sorunlarının Tedavisi
 
Köpeğiniz hasta olduğu için yavrularına bakmıyorsa, onu sağlığına kavuşturmanız gerekir, ancak bunun dışında dişi köpeklerde annelik davranış sorunları için tıbbi bir tedavi yoktur. Kızgınsa ve onu çiftleştirmeyi planlamıyorsanız, onu mümkün olan en kısa sürede kısırlaştırmalısınız. Bu, çok az riskle çok güvenli olan rutin bir ameliyattır. Köpeğinizi kısırlaştırmamak, yumurtalık veya meme kanserinin yanı sıra rahim enfeksiyonuna da yol açabilir.

Evcil hayvanlarla ilgili bir sorunuz

varsa,resme tıklayın. 

 

برای سوال کردن روی تصویر کلیک فرمایید.

 





:: موضوعات مرتبط: Evcil Hayvan حيوانات خانگی pet animal , ,
:: بازدید از این مطلب : 455
|
امتیاز مطلب : 4
|
تعداد امتیازدهندگان : 1
|
مجموع امتیاز : 1
ن : Veteriner arkadaşın دوست دامپزشک شما
ت : 18 / 1 / 1402
.
مطالب مرتبط با این پست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








konular موضوعات
ürünler صفحات
نویسندگان
آرشیو مطالب
مطالب تصادفی
En Çok Görüntülenen Gönderiler مطالب پربازدید
چت باکس
تبادل لینک هوشمند
پشتیبانی